Hoppa till sidans innehåll

LSK 1 föll i elitseriekvalet…

14 JUN 2017 19:57
  • Skapad: 14 JUN 2017 19:57

Efter en lång säsong avslutades seriespelet för klubbens A-lag på herrsidan med ett spännande elitseriekval på Roslagshallen i Stockholm 2-3 juni.

 

Med veteranpolen: Fredrik Johnson, Krister Siggesjö, Daniel Kullgard, Mathias Magnusson o Marcus Staaf (snittålder 47 år) som lag hoppades klubben kunna skapa förvirring bland de etablerade elitserielagen Interoc Uppsala o Göteborg.

 

På fredagskvällen inledde 3:e o 4:e singlarna spelet och en mkt taggad Magnusson gjorde processen kort med Uppsalas 3:a, solklara 3-0 och en bra start. På banan brevid kom emellertid inte Sigge till sin rätt, dålig timing och uddlöst spel  gjorde att Uppsalas veteran Johan Westerholm segrade med 3-1. Därefter följde 1:a o 2:a singlarna där en frenetiskt kämpande Fredrik slet till sig 9, 7, 7 mot den blivande världsstjärnan Pajares från Spanien (68:a på världsranken f n). Samtidigt inledde Mac positivt mot Michael Badra – top 10 spelare i landet, seger i 1:a gamet men därefter stumnande och jagandes då Badra började agera. 1-3 således och ett något missnöjt LSK drog sig tillbaka för middag o sömn till lördagens duster.

Väl där så dök Göteborg upp med ett gäng grabbar på 16-28 år, som alla på pappret har bättre ranking än dem de skulle skulle möta av oss. Här gjordes processerna kort 3 x 0-3 för Sigge, Magnusson o Johnson och med en litet strögame till Mac så blev det tydligt att LSK 1 inte kvalificerade till nästa års elitserie. Grattis till Göteborg o Uppsala och ett stort TACK till hela laget för en seriös satsning under hela säsongen. Nu tar vi nya tag och hoppas på tillskott till laget för nästa säsong. Det lär behövas med tanke på den egna truppen och andra klubbars lag.

 

Skribent: Daniel Kullgard
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Linköpings SK - Squash
Linköpings Squashcenter, Platensgatan 8
58220 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 013120925
E-post: This is a mailto link

Se all info