Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Seriespelet!

23 MAJ 2018 10:37
Hallå LSK-players! Här kommer en rapport från den avslutande seriehelgen och det nationella seriespelet. Damer Elitserien LSK mäktade inte med att få med fullt lag till lördagens drabbning. Emma Gyllstad stod för enda segern på två duster...
  • Skapad: 23 MAJ 2018 10:37

Hallå LSK-players!

Här kommer en rapport från den avslutande seriehelgen och det nationella seriespelet.

 

Damer Elitserien

LSK mäktade inte med att få med fullt lag till lördagens drabbning. Emma Gyllstad stod för enda segern på två duster och såg till att LSK säkrade en 5:e plats i sluttabellen. Tyvärr missade man därmed SM-slutspelet, dit de 4 bästa får chansen att göra upp om SM-guldet. Nästa år, kanske? Laget har representerats av Emma Stener, Petra Dryselius, Emma Gyllstad och Malin Frank.

 

Herrar Div 1

LSK 1 avslutade med flaggan i topp, 6-0 i matcher och enbart två gameförluster gjorde att man med mycket liten marginal lyckades hålla undan för ett frenetiskt kämpande SSK 2. Sarosh, Fredrik och Mathias M såg till att guldet hamnade i Linko och att den åtråvärda kvalplatsen till Elitserien säkrades. Grattis till seriesegern, nu hägrar elitseriekval på hallen lördag den 2 juni. I laget har Sarosh Naqvi, Fredrik Johnson, Marcus Staaf, Mathias Magnusson, Fabian Stämneryd, Krister Siggesjö, Erik Bergman, Adrian Laweby och Michael Persson spelat under året.

LSK 2 såg också till att avsluta värdigt. Med 5-1 i matcher och tuffa bataljer åt olika håll för Daniel Kullgard och Mattias Fhürong så lyckades man passera Roslagen och placera sig på 4:e plats. Markus Johansson visade hur man vinner med 3-0, kanske något för de två tidigare omnämnda lagkamraterna att lära sig av? I laget har under året också spelat Johan Steen och Fredrik Gärdeman.

 

Herrar Div 2

Med 5-1 sista spellördagen såg LSK 3 att blanda sig in i guldstriden in på mållinjen av denna serie. Uppsala 2 såg dock till att avsluta helgen lika bra och vann därmed serien med 1 poäng. För segrar denna helg stod Anders Rödin, Simon Bruneflod och Fabian Stämneryd. Utöver dessa herrar har även Adrian Laweby, Richard Ekenger, Mathias Magnusson, Gunnar Danielsson, Mathias Fhürong, Johan Steen, Mårten Lundberg och Andreas Egedal representerat laget.

 

Herrar Div 3

LSK 4 summerade också helgen med en 5-1:a. Gubbarna Danielsson o Johansson sufflerades av den evige studenten Hugo W. Dessa tre har utgjort stommen i laget men vid enstaka tillfällen av fått support av Robert Falck och Elias Gärdeman. Här hamnade även detta lag på en hedersam silverplats i sluttabellen – grattis till Er och en välgenomförd säsong.

 

Till sist några ord från oss lagledare: I år testade vi att ha stängda lag, men som synes har framförallt div 1a och div 2 behövt support av mängder av spelare för att lyckas genomföra seriespelet. Vi får utvärdera vad vi tycker om upplägget och ber att få återkomma till hösten (augusti) med ny info för nästa säsong. Stort TACK till ALLA NI som spelat, supportat, arrangerat och rest med våra lag under säsongen. Vi ägnar lite extra utrymme åt Bengt Johansson som återigen deltagit i förberedelserna inför flertalet av våra hemmaarrangemang. Dessutom vill vi uppmärksamma Sveriges bästa squashanläggning – Linköping Squashcenter som återigen gett oss möjligheten att träna, spela och genomföra sammandrag i en anläggning som är landets främsta. Inte bara vi själva hyllar anläggningen utan förtroendet från gästande föreningar innebär superlativ från bl a Göteborg, SSK och Karlstad. Ett utmärkt bevis är att det stundande SM-slutspelet och kvalet alldeles nu idag enhälligt av landets övriga klubbar röstat fram LSK o Squashcenter till arrangerande klubb/anläggning den 1-2 juni. Annika o Johan sträck på Er, hälsa hela Ert arbetslag att vi stortrivs på Platensgatan!

 

Bästa squashhilz

Lagledarna Petra, Mackan, Fhürong, Simon o Micke J

Skribent: Petra Dryselius
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Linköpings SK - Squash
Linköpings Squashcenter, Platensgatan 8
58220 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 013120925
E-post: This is a mailto link

Se all info