Hoppa till sidans innehåll

Matchsystem


Matchsystem

De vanligaste matchuppläggen är Monrad och Pool-spel och är det få spelare kan man använda Round Robin. I en turnering blandar man med olika spelupplägg beroende på antal deltagare och klassindelning.

Monrad

Används helst vid jämna antal som 8/16/32/64 spelare. I detta upplägg går man efter varje match vidare åt var sin halva, övre eller nedre. Det betyder att första matchen avgör om du ska hamna placeringsmässigt i övre eller nedre halvan av spelfältet. Är det 16 spelare och du vinner första kan du komma på placering 1-8, förlorar du första matchen spelar du sedan om placeringarna 9-16.

Pool

Används helst när det går bra att dela upp i lika stora grupper. Ofta är det 3-4 spelare i varje pool. Efter att pool-spelet är klart och alla mött alla i sin pool möter ettorna varandra, tvåorna varandra etc.

Vid 3-5 spelare möter alla alla i poolen och placerar sig utifrån resultatet.

Speciallösningar

Ibland får man göra special lösningar om det ex. är ojämnt antal spelare och då kan det se annorlunda ut men i stort gör man som de olika beskrivningarna ovan.

Seedning

Man seedar spelare, det betyder att man tror att spelare kommer att komma på en viss plats. Detta är ett antagande, oftast utifrån tidigare spelresultat som visar sig i rankinglistor. Seedning görs för att de som troligast kan komma till final ska ha möjlighet att göra det, de ska inte kunna mötas i början.

Att få till bra matcher och roligt spel är fokus på för ALLA juniorer oavsett ålder eller nivå och extra viktigt är detta för de yngre och nyare squashspelarna.

Uppdaterad: 11 SEP 2017 00:20 Skribent: Åsa Wallin
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Linköpings SK - Squash
Linköpings Squashcenter, Platensgatan 8
58220 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 013120925
E-post: This is a mailto link

Se all info